5 February 2022 Current Affairs PDF Download @ Westbengaljob.in

5 February 2022 Current Affairs PDF Download @ Westbengaljob.in


Question 01. When has World Cancer Day been celebrated recently?

Answer: On 04 February 2022


Question 02. When is the International Day of Human Fraternity celebrated recently?

Answer: On 04 February 2022



5 February 2022 Current Affairs PDF


Question 03. Recently, who has been appointed as the mascot of Punjab elections by the Chief Electoral Officer of Punjab?

Answer: Shera


Question 04. Who has been appointed as the new chief of Defense Intelligence Agency?

Answer: Lt Gen GAV Reddy


Question 05. Recently Patanjali has launched a co-branded contactless credit card with which bank?

Answer: Punjab National Bank


Question 06. Recently who has resigned from the post of additional director of Britannia company?

Answer: Former RBI Governor Urjit Patel


Question 07. Who has become the Prime Minister of Portugal recently?

Answer: Antonio Costa


Question 08. According to the recent NSO report, what percentage of India's GDP rate is estimated for the financial year 2021-22.

Answer: 6.6 percent

Question 09. Which country has recently launched the world's first hydrogen-powered flying boat The Jet?

Answer: Dubai


Question 10. According to the recent Brand Finance report, which Indian insurance company has become the 10th most valuable insurance brand globally.

Answer: Life Insurance Corporation


Question 11. Where has the Torgya Festival 2022 been organized recently?

Answer: Arunachal Pradesh


Question 12. Recently two new sites have been included in the Ramsar Convention, now the total number of Ramsar sites in India has become

Answer: 49


একটি মন্তব্য পোস্ট করুন

0 মন্তব্যসমূহ