Ads


Current Affairs 1st February 2022 by Westbengaljob.in

 1 February 2022 Current Affairs in English


Question 1. When is the World Day of Neglected Tropical Diseases observed recently?

Answer: 30 January

Current Affairs 1st February 2022


Question 2. When is Leprosy Day celebrated recently?

Answer: 30 January


Question 3. In the recent Women's Asia Hockey Cup 2022, India has won which medal by defeating China.

Answer: Bronze medal


Question 4. Which banks have been chosen by the Tata group to finance the old debt of Air India recently.


Answer: State Bank of India, Bank of Baroda, HDFC Bank


Question 5. Recently, the Security Printing and Minting Corporation of India Limited has set up a new banknote printing line at which of the following places?

Answer: Nashik and Dewas


Question 6. Recently who has launched India's first intelligent messenger Pops?

Answer: Paytm Money


Question 7. Who is the author of the recently launched book Fearless Governance?

Answer: Kiran Bedi


Question 8. Baba Iqbal Singh ji has passed away recently, he is related to which field?

Answer: Educationist and social leader


Question 9. With which country India has recently signed an agreement to transform 150 villages into villages of excellence?

Answer: Israel

Question 10. Recently, which state has the highest number of Scheduled Caste entrepreneurs?

Answer: Maharashtra



Current Affairs 1st February 2022 pdf DownloadDownload


Get Daily Current Affairs Update in Your WhatsApp Group Join Us : Join







একটি মন্তব্য পোস্ট করুন

0 মন্তব্যসমূহ