Ads


05 June 2022 Current Affairs by @Westbengaljob.in

05 June 2022 Current Affairs by @Westbengaljob.in


 Get All Latest Update Alerts - Join our WestBengalJob.in  Groups in 

 Whatsapp  Telegram |  Google News 

Published By : Westbengaljob.in.     Date : 06.06.2022 



1). What is the word "HIMARS" which is often in the headlines of national newspapers?

Answer – Rocket Launch System


2). What is the theme of World Environment Day 2022?

Answer – Only One Earth


05 June 2022 Current Affairs by @Westbengaljob.in


3). Who has been chosen as the world's fastest supercomputer recently?

Answer – Frontier


4). When is the foundation day of Telangana state celebrated every year?

Answer – June 2

5). Recently the United Nations has accepted the request to change the name of which country?

Answer – Turkey


6). Where has the world's largest plant "ribbon bead" been discovered recently?

Answer – Australia


7) When is World Bicycle Day celebrated every year?

Answer – June 3


8. Where is India's first and Asia's largest Liquid Mirror Telescope installed?

Answer – Devasthal, Uttarakhand












Tags : 

current affairs 2022,daily current affairs,current affairs,current affairs today,5 june 2022 current affairs,june current affairs 2022,today current affairs,daily current affairs 2022,05 june 2022 current affairs,current affairs 05 june 2022,5 june current affairs,daily current affairs in hindi,current affairs 5 june 2022,5 june current affairs 2022,next exam current affairs,next exam 5 june 2022 current affairs,current affairs live

একটি মন্তব্য পোস্ট করুন

0 মন্তব্যসমূহ